Home / Спорт / Младите ги надиграа ветераните

Младите ги надиграа ветераните

Вчера на ракометните терени во хотелот „Сонце ГА“ започна Меморијалниот ракометен турнир „Таста-Лара“ за ветерани и ветеранки. Овој турнир се одржува во чест на двете наши големи ракометни легенди, Петар Кузманоски-Таста и Влатко Коруноски-Лара.

Поради врнежите од дожд дел од натпреварите се играа во салата на СОУ „Ристе Ристески – Ричко“. Ова е прв ваков турнир на ветерани во Македонија.

На турнирот младите ги надиграа ветераните забележувајки победа од 17-12.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*