Home / Tag Archives: виртуелна

Tag Archives: виртуелна

На Битолскиот универзитет промовирана купола за виртуелна реалност, прва на Балканот

На Факултетот за информатички и комуникациски технологии при Универзитетот „Св.Климент Охридски“ во Битола беше промовирана првата купола за виртуелна реалност. На денешната промоција беше речено дека станува збор за прва купола за виртуелна реалност не само на универзитетите во Македонија, ...

Read More »