Home / Tag Archives: високо

Tag Archives: високо

Високо одликување за францускиот почесен конзул Калиопа Кривашија-Стилиновиќ

За време на денешниот  престој во Битола, државниот секретар за поранешни борци и историски настани, на Француската Република Жан-Марк Тодешини  отвори изложба на фотографии од фондот на браќата Манаки за Првата светска војна во Македонија, и ги одлукуваше со медал ...

Read More »

Битолски весник добитник на 4 Ноемвриската награда

Управниот одбор за доделување на највисокото општинско признание, наградата 4-ти Ноември, доцна попладнево ги утврди добитниците на 4-то номевриската награда за 2014 година. Добитник на највисокото општинско признание, со одлука на Управниот одбор стана редакцијата на Битолски весник. Ова високо ...

Read More »