Home / Македонија / Високо одликување за францускиот почесен конзул Калиопа Кривашија-Стилиновиќ

Високо одликување за францускиот почесен конзул Калиопа Кривашија-Стилиновиќ

За време на денешниот  престој во Битола, државниот секретар за поранешни борци и историски настани, на Француската Република Жан-Марк Тодешини  отвори изложба на фотографии од фондот на браќата Манаки за Првата светска војна во Македонија, и ги одлукуваше со медал на Легијата на честа Калиопа Кривашија-Стилиновиќ, почесен конзул на Франција, и со медал на националната одбрана, од златен ред, полковникот Енвер Јакупи, поранешен македонски аташе за одбрана во Париз.

 

Б.В.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*