Home / Tag Archives: вицепремиер

Tag Archives: вицепремиер

Денеска е Велики Петок-денот кога е распнат Исус Христос

Настанот кој е поврзан со овој празник е Христовото распнување. Поради тоа што Христовата личност е божествена, тој единствен меѓу луѓето немаше никаков грев, или поинаку кажано се одликуваше со извонредна етичка чистота. Во тоа и се состои космичката трагедија ...

Read More »

Вицепремиерот Пешевски во Новаци и Могила

Вицепремиерот во Владата на Никола Груевски, Владимир Пешевски попладневно пристигна во Новаци, каде што од блиску се запозна со состојбата со поплавените подрачја. Вицепремиерот Пешевски во изјава за медиумите меѓу другото рече дека состојбата во Новаци е навистина алармантна , ...

Read More »