Don't Miss
Home / Tag Archives: владин

Tag Archives: владин

Почна со реализација проектот „Македонија вработува 2“

Компаниите веќе можат да аплицираат за проектот „Македонија Вработува 2“. Од 1-ви јули, односно од петокот почна реализацијата на мега проектот на Владата, што се одвива под мотото „Борбата за нови работни места продолжува“. Во рамки на втората фаза од ...

Read More »

Проектот “Купи куќа, купи стан“ пробуди голем интерес кај битолчани

Министерството за финансии вчера во Битола ги презентираше условите и начинот за аплицирање за субвенционирани станбени кредити во рамките проектот „Купи куќа, купи стан”. Според Ана Николова, претставник на Министерството за финансии, станува збор за проект кој им овозможува на ...

Read More »

Проектот „Купи куќа, купи стан“ на 23 април пред битолчани

Министерството за финансии информира дека со цел доближување на проектот „Купи куќа, купи стан“ до секој граѓанин од следната недела стартува Караван на Министерството по градовите низ Македонија. -Според концептот „сите информации за проектот на исто место“ планирани се презентации ...

Read More »