Home / Tag Archives: воен

Tag Archives: воен

Годишнина од загинувањето на тројцата бранители кај Гајре,Шипковица

Делегација на општина Новаци и ФК Новаци , положија цвеќе на споменикот „Паднатиот анѓел” во Битола и споменикот кај Касарната „Стив Наумов”, по повод 15. годишнината од загинувањето на тројцата бранители кои животот го загубија кај Гајре, Шипковица во конфликтот ...

Read More »

Концерт на воениот оркестар на АРМ во Битола

Воениот оркестар на Армијата на Република Македонија денеска на Широк Сокак во Битола ќе има свечен настап и ќе одржи концерт. Воениот оркестар е дел од Баталјонот за почести кој е основан на темелите на Првата Гардиска Бригада која е ...

Read More »

Чествување за бранителите кај Вејце

Со положување на букети свежи цвеќиња пред споменикот на бранителите, во дворот на СВР-Битола и споменикот “Ангел“ во паркот кај Градскиот часовник, денеска во Битола беше оддадена почит на загинатите бранители во конфликтот од 2001 година во тетовското село Вејце. ...

Read More »