Home / Tag Archives: војна

Tag Archives: војна

Промовирана книгата за Првата светска војна на д-р Мери Стојанова

                   Денеска во НУ Завод и Музеј-Битола  беше промовирана книгата „Цивилното население во Битолско за време на Првата светска војна“ од авторот д-р Мери Стојанова. Во книгата  се содржани податоци од истражувања од пеесеттите и шеесеттите години на минатиот век, ...

Read More »

Мало Морген

Целиот свет се дрма, се тресе, поради внатрешно политички превирања во САД. Битката е меѓу Трамповата концепција за градење на партнерски односи со Русија, и концепцијата на т.н. длабока држава протежирана од Обама и Хилари Клинтон. Со најновите санкции воведени ...

Read More »

Хусеин Болт од М…

Започната е Третата Светска војна, но таа не се води со тенкови и со артилерија туку, со сите форми на пропаганда. Се води војна помеѓу лагата и вистината. За жал лагата е многу помоќна, поорганизирана, користи ресурси и што има ...

Read More »