Don't Miss
Home / Tag Archives: волци

Tag Archives: волци

Анима Мунди со барање:Катанец за ЗОО Битола

„Анима Мунди“ реагира на состојбата во Зоолошката градина во Битола, барајќи трајно да и се одземе дозволата за работа, а сите животни да бидат одземени и испратени во центри за ресоцијализација на диви животни во Европа. „Мртов волк, мртви птици ...

Read More »

Застрелани двата волка

Двата волка, кои вчера утрината избегаа од кафезот во Зоолошката градина во Битола се застрелани од чуварската служба на градината и се наоѓаат во фрижидерот за длабоко замрзнување. Едниот од волците беше застрелан веднаш по неговото бегство од кафезот, додека ...

Read More »

Два волка побегнаа од битолската Зоолошка градина

Утринава, два волка побегаа од своите живеалиште во Зоолошката градина во Битола, пробивајќи ја заштитната ограда од живеалиштата. Едниот волк, како што за медиумите изјави директорот на Зоолошката, Коста Нешовски бил застрелан во обидот за бегство, а другиот заминал во ...

Read More »