Home / Tag Archives: возачки

Tag Archives: возачки

Битола доби нов Полигон за полагање возачки испити

По речиси пет години пауза Битола конечно доби нов Полигон за полагање возачки испити. Полигонот, кој е изграден на патот кај Оризари  свечено ке биде отворен утре,  понеделник, на 31 декември, во 10 часот,  кога на истиот ќе полагаат првите ...

Read More »

Битола добива полигон за полагање возачки испити

По речиси 8 години од затворањето на полигонот кај спортската сала “Младост” наскоро Битола, ќе добие полигон за обука и полагање за возачки испити. Со тоа конечно ќе се стави точка на проблемот со обука и полагање за возачки испити ...

Read More »

Битола ќе добие полигон за полагање возачки испити

По 8 години од затворањето до крајот на годината Битола ке добие нов полигон за полагање на возачки испити. Според претседателот на Советот, Валентин Греувски новиот  полигон  ќе се наоѓа на патот Битола- Прилеп, ка Оризари.

Read More »

Битолчани на полагање за возачки испит во Поешево?!

Наскоро ќе се навршат повеќе од две и пол години откако Битола, градот што според некои статистики има најмногу автомобили во државата, е без полигон за обука и полагање возачки испити. Толку време помина откако Секторот за управно-надзорни работи на ...

Read More »

Поништен конкурсот за добивање лиценца за Центар за полагање на возачки испити

Конкурсот што Министерството за внатрешни работи го имаше распишано за добивање на лиценца за полагање на тестови за возачки испити е поништен. Без никакво образложение од страна на Министерството,  конкурсот е поништен и распишан е нов. Инаку според информации на ...

Read More »