Don't Miss
Home / Tag Archives: врски

Tag Archives: врски

Сугаревски:Битола ќе добие нови влезови

Денес сум тука во Битола и давам јасна и недвосмислена поддршка на Наташа Петровска, кандидатот на коалицијата предводена од СДСМ. Владата на Р. Македонија ги поддржува сите проекти кои што се зацртани во изборната програма на кандидатот Наташа Петровска. Во ...

Read More »

Со пари од ЕУ ќе се гради пруга за Бугарија

Македонија доби грант од 70 милиони евра на Самитот во Трст од Европската унија за изградба на пругата кон Бугарија. Целата сума за земјите од Западен Балкан за инфраструктурен развој изнесуваше 194 милиони евра, а 40 проценти од овој износ ...

Read More »

Oбнова на регионалниот пат Битола-Ресен-Буково

До крајот на годинава се очекува да бидат завршени активностите за обнова на регионалниот патен правец Битола-Ресен-Буково. -Станува збор за инвестиција во вредност од шест милиони евра со која ќе бидат реконструирани 27 километри, истакна министерот за транспорт и врски ...

Read More »

Министерот Јанакиески вечерва во Битола – состанок на Координативното тело за справување со кризи

Министерот за транспорт и врски Миле Јанакиески вечерва во Битола ќе оддржи состанок на Координативното тело за справување со кризи. На  состанокот покрај министерот ќе присуствуваат и градоначалниците од Пелагонискиот регион како и надлежните институции.

Read More »