Don't Miss
Home / Tag Archives: за

Tag Archives: за

Иванов: Оваа година Македонија нова членка на НАТО

Очекуваме оваа година да ја добиеме конечно поканата и станеме членка на НАТО, рече претседателот Ѓорге Иванов, кој денеска, придружуван од началникот на Генерал-штабот на АРМ, Васко Ѓурчиновски, ги посети припадниците на АРМ во касарната „Чеде Филипоски -Даме“ во Кичево. ...

Read More »

Изгласан третиот амандман

Со 64 гласа „за“ Собранието на денешната седница го утврди нацрт амандманот 35 на Уставот, кој гласи: „Републиката го почитува суверенитетот, територијалниот интегритет и политичката независност на соседните држави.“ Само 14 пратеници гласаа против амандманот, а двајца беа воздржани. Собранието ...

Read More »

Предлог:Република Илинденска Македонија

Република Илинденска Македонија“ е нов предлог за името кое според дипломатски извори е понудено од македонска страна во преговорите. Според изворите на порталот, овој предлог, како и претходните, би бил за севкупна упореба.

Read More »