Home / Tag Archives: задолжување

Tag Archives: задолжување

Со кредит од Светска банка ќе се урбанизира Златниот рид

Златниот рид во моментот е големо градилиште. Се градат неколку станбени згради, трговски центар и хотел. Но засега, освен еден сопственик, никој друг нема почнато да гради индивидуална куќа на оваа атрактивна парцела, која се наоѓа веднаш под најатрактивниот дел ...

Read More »

СДСМ: Општината ќе се задолжува со нов кредит

-На следната седница на Советот на општина Битола, локалната власт  и ВМРО-ДПМНЕ, според најавите, планираат да не задолжат со нов кредит од 2.5 милиони евра- обвини денеска на прес-конференција во партискиот штаб, советникот од СДСМ, Зоран Стојчевски. Според Стојчевски, актуелната ...

Read More »