Don't Miss
Home / Tag Archives: заедница

Tag Archives: заедница

Работна средба со Ромската заедница во кабинетот на Петровска

Во рамките на одбележувањето на Светскиот ден на Ромите 8 април, градоначалничката на Општина Битола м-р Наташа Петровска во нејзиниот кабинет одржа работна средба со претставници  од Ромската заедница. На средбата, на која присуствуваа  Незир Хусеини и Реџеп Али Чупи, ...

Read More »

УО на ЗНМ: Чадиковски легитимно избран за претседател

Управниот одбор на конститутивната седница одржана на 17 декември 2018 година едногласно донесе автентично толкување на одредбите од Статутот на ЗНМ кои се однесуваат на одржаното Изборно собрание според кое Претседателот на ЗНМ, Младен Чадиковски, е легитимно избран со мнозинство гласови ...

Read More »

Божикен концерт на младинскиот женски хор „Стив Наумов“

Заедницата на Хрвати од Македонија во Битола, во соработка со Католичката црква „Пресвето срце Исусово”, вечерва организираат традиционален божикен концерт. На концертот ќе бидат изведени божикните песни од западниот и источниот обред, како и  божикни песни од другите народи, пригодни ...

Read More »

Кванташки пазар

Иако во изминатите години како да се навикнавме да живееме по рецептот на скопскиот рекламен слоган “Скопско и се е можно“, сепак според тоа како ќе се одвиваат работите на македонската политич-ка сцена, особено околу (не)одржувањето на предвремените парламентарни избори, ...

Read More »