Home / Tag Archives: зелен

Tag Archives: зелен

Потпишан проектот “Интеграција на зелен транспорт во градовите“

Во Општина Битола, од страна на градоначалникот м-р Наташа Петровска беше потпишан Договорот за партнерство во проектот „Интеграција на Зелен транспорт во градовите “ од првиот повик од Програмата за прекугранична соработка со Грција 2014-2020 со акроним “Green inter e ...

Read More »

Реконструкцијата на Градскиот пазар во полн ек

Реконструкцијата и адаптацијата  на делови од Регионалниот зелен пазар во Битола е во полн ек. Реконструкцијата се одвива во фази. Имено, првата фаза  опфаќа изградба на плато и канализација, а во втората фаза ќе се изградат шест павилјони, покривање на просторот  ...

Read More »