Home / Tag Archives: зелена

Tag Archives: зелена

Почна проектот “За зелена Битола“

Согласно предвидената динамика, Општината  Битола и ЈП “Комуналец“, денеска  започнаа со реализација на проектот „За зелена Битола“. Првата локација каде што се засадуваат зимзелени и листопадни дрвја е во близина на ОУ „Свети Климент Охридски“. “Особено се радувам затоа што ...

Read More »

Започнува проектот “За зелена Битола” со засадување на три илјади садници

Јавното претпријатие “Комуналец” во соработка со Општината Битола и АД ЕЛЕМ Скопје- Подружница РЕК “Битола”, започнуваат со реализација  на проектот  “За зелена Битола”. Со проектот предвидено е засадување на 3000 стебла садници, со што ќе се збогати зелениот фонд во ...

Read More »

Зелена недела се одржа во Битола

Општина Битола и ЕУ Инфо точката организираа трибина во рамките на Зелената недела на тема: „Јавните политики на ЕУ во делот на заштита на животната средина” во НУУБ„Св.Климент Охридски. Во исто време децата од детските градинки „Естеја О.Мара” и Мајски ...

Read More »