Don't Miss
Home / Tag Archives: земјотреси

Tag Archives: земјотреси

Серија јаки земјотреси од Грција почувствувани во Битола

Тлото на Јанина не се смирува по првиот земјотрес кој вчера беше почувствуван и во југозападна Македонија следуваа уште неколку со послаб интензитет од околу 4 степени според рихтеровата скала. До овој момент сеизмолошите обсерватории имаат регистрирано пет земјотреси со ...

Read More »

Серија земјотреси го погодија Скопје

Нова серија земјотреси го погодија главниот град вчера околу 15 часот, откако утрината беше регистриран земјотрес со помал интензитет, но доволно силен да ги вознемири граѓаните. Најсилниот земјотрес со јачина од 5,2 степени според Рихтеровата скала беше почувствуван во Скопје ...

Read More »

Сеизмолошка опсерваторија потврди: земјотресите се од епицентралното подрачје Илинска – Плакенска Планина

Сеизмолошка опсерваторија при Природно-математичкиот факултет потврди дека  телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Македонија, со станици во Скопје, Штип, Валандово, Битола, Охрид и Крушево, денеска регистрираа серија земјотреси чии епицентри се наоѓаат на 90 км југозападно од Скопје и потекнуваат од ...

Read More »

Серија силни земјотреси ги вознемирија битолчани

Вечерва, после 18 часот и триесет минути, серија земјотреси ја потресоа Битола. Земјотресите ги вознемирија битолчани, особено тие коишто живеат во станбените згради кои ги напуштија своите домови. И покрај врнежливото време, поголем број од нив се пред влезовите на ...

Read More »