Home / Tag Archives: Живко Митревски

Tag Archives: Живко Митревски

Сменет првиот човек на ССМ Живко Митревски

Поранешниот претседател на ССМ, Живко Митревски ги троши последните часови во домот на работниците. По едночасовно превирање со обезбедувањето на Митревски, полициска асистенција и искршено стакло од врата, легитимниот претседател Дарко Димовски влезе во зградата на ССМ. Речиси еден час ...

Read More »

Живко Митрески категорчен Мила Царовска да си поднесе оставка

Министерката за труд и социјала не ја кажува вистината околу решението за смена во врвот на Сојузот на синдикати на Македонија, Живко Митрески вака го демантира вчерашното соопштение на министерката Мила Царовска. Првиот синдикалец  и натаму бара оставка од Царовска ...

Read More »

Нов мандат за Живко Митревски

Денеска, во хотелот “Горица“ во Охрид, д-р Живко Митревски повторно е избран за претседател на Сојузот на синдикатите на Македонија. Сите присутни 98 делегати колку што присуствуваа на Конгресот, едногласно гласаа д-р Живко Митревски да биде на чело на Сојузот ...

Read More »