Don't Miss
Home / Tag Archives: ЗОО Битола

Tag Archives: ЗОО Битола

Анима Мунди со барање:Катанец за ЗОО Битола

„Анима Мунди“ реагира на состојбата во Зоолошката градина во Битола, барајќи трајно да и се одземе дозволата за работа, а сите животни да бидат одземени и испратени во центри за ресоцијализација на диви животни во Европа. „Мртов волк, мртви птици ...

Read More »

Хорор во Зоолошката градина

Мртви животни, ужасна смрдеа, повредени животни, несреденост и нечистотија, била сликата што ја затекнале посетители на ЗОО Битола денес. Револтирани од негрижата кон животните, а воедно и негрижата кон посетителите, од кои повеќето се деца, тие апелираа на социјалните мрежи ...

Read More »