Don't Miss
Home / Uncategorized / Хорор во Зоолошката градина

Хорор во Зоолошката градина

Мртви животни, ужасна смрдеа, повредени животни, несреденост и нечистотија, била сликата што ја затекнале посетители на ЗОО Битола денес.

Револтирани од негрижата кон животните, а воедно и негрижата кон посетителите, од кои повеќето се деца, тие апелираа на социјалните мрежи до битолскиот градоначалник Владимир Талески, но и до здруженијата за заштита на животните кои функционираат во земјава, да преземат соодветни мерки и да го решат проблемот, обезбедувајќи достоинствен живот на животните, кои не по своја вина, ја имале несреќата да се најдат во зоолошката во Битола.

„Плаќаш симболични 50 денари за влез во Зоолошката градина во Општина Битола и еве што те чека: Кафез со три волци од кои што еден е мртов. Со денови стои мртов таму. МРТОВ! Смрдлив тоалет. Нема тоалетна хартија и сапуни. За сушара нема потреба да зборам. Вселенско летало е тоа за нив. Оштетен кафез на ноевите, мајмуни што делуваат прегладнето и дехидрирано. Еден од мајмуните има рани по телото (можно е да се од шајките кои ги има насекаде низ Зоолошката. Од што и да се, треба да интервенира ветеринар!).

Непријатна миризба насекаде. Направена е цела обиколка низ кафезите и садови со храна и вода, скоро и да не се видени! Внатре, во делот кај птици, не пишува од кој вид се, потекло и слично, но затоа ќе ве пречека МРТВА птица во кафезот која веројатно и она седи таму со денови. Алатите, косилките и машините се изложени надвор и секој од посетителите може да биде во контакт со нив. Веројатно луѓево не размислуваат дека некој може да се повреди со нив.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*