Don't Miss
Home / Tag Archives: зоолошка

Tag Archives: зоолошка

Свечено отворена реконструираната Зоолошка градина во Битола

Денеска,  беше вистински празник за најмладите во Битола. Зоолошката градина никогаш не беше толку масовно посетена. Во присуство на првиот човек на Република Македонија, претседателот на државата Ѓорге Иванов, заменик- министер за локална самоуправа Љупчо Пренџов , претставникот на  Европската ...

Read More »

В сабота свечено отворање на новата Зоолошка градина

По повеќемесечни активности, деновиве, конечно, завршија активностите за реконструкција на Зоолошката градина во Битола. Свеченото отворање на реконструираната Зоолошка градина, која доби целосно нов лик, ќе биде в сабота, со почеток во 11 часот, кога ќе се одржи голем музички ...

Read More »

Смена на директорот на Зоолошката градина!?

Според неофицијални информации на порталот на Битолски весник дојде до смена на директорот на Зоолошката градина Коста Нешовски. За нов директор на Зоолошката градина е поставен Ѓоко Дамевски, економист, кој претходно работеше во ГП “ Пелистер “   Б.В.

Read More »

“Одгледувајте ги животните во ЗОО Битола“, играјте ја играта “ZOO innovative- happy zoo game“

Првата едукативна игра за животните во Зоолошката Градина Битола е веќе достапна на социјалната мрежа Facebook. Сите љубители на животни можат да ја играат играта на следниот линк:   https://apps.facebook.com/zooinnovative/?code=AQAnulWG_qdTwIX_9_7fbn3OqQVTGDqJIt3hXyV94hkP_8nJyKCh6s_l3XVsIRCoiPFFe8a-wkfSOuIxnXdNCq0geJtPCwq0krBKyTMVmLwN9E7FshEVfI2AQ5hncq2AKCUBuKMfHAhv_CUIfdsB6KdGK50sWAWmZZWFolVel-uV1EScFcNTBFFU8InPmnlf_PzPSVT_j0w4_XYXAqboHHtKWKZkrAU0b2dZLMS5psuV6NuZ30Cit_OuHOSMxM2NMAA7jq4I69_Mcv3VPfmbPQotwJaj_VIdnWM0c0C4kjosI5hhptnA9A1VwYwZ91E2Tn5RgU4H68mUJ0ELETt5y8eD&state=35ed5d37adeb198115138a0d35a0a26e&_=_,   или пак истата да ја превземат како апликација од ...

Read More »

Анима Мунди бара итно затворање на Зоолошката градина

Итно затворање на Зоолошката градина во Битола и казна за убивање на волците, бара невладината организација за грижа на животните Анима Мунди. Шокирана од вчерашното бегство на два волка од Зоолошката градина во Битола и од нивното убивање од страна ...

Read More »