Home / Tag Archives: ѕвончиња

Tag Archives: ѕвончиња

Хуманитарен концерт на детскиот хор „Ѕвончиња“

Детскиот хор „Ѕвончиња“ и вокалната група „Мелодиум“ утре, в сабота, со почеток во 21 часот, ќе одржат хуманитарен концерт по повод 9-годишнината од постоењето на „Ѕвончињата“ и третиот роденден на „Мелодиум“ во Центарот за култура во Битола. На музичкиот настан ...

Read More »

Здружението за македонско-германско пријателство и соработка Битола го одбележа полнолетството

Здружението за македонско-германско пријателство и соработка Битола го одбележа 18 годишното постоење. Претседателката на здружението д-р Валентина Илиева, која од неодамна е и почесен конзул на Република Австрија во Македонија, истакна дека на почетокот пред 18 години здружението броело 80 ...

Read More »

По Битола, “Ѕвончињата“ в сабота ќе пеат во Крушево во чест на Тоше

Детскиот хор “Ѕвончиња“ ја воодушевија публиката на концертот од хуманитарен карактер посветен на Тоше Проески, кој се одржа во салата на клавирите во битолскиот Завод и музеј. Заедно со трите групи “Ѕвончиња“, поделени според возраста, настапи и вокалната група Мелодиум, ...

Read More »

“Пееме до ѕвездите“ во чест на Тоше Проески

Детскиот хор „Ѕвончиња” утре, со почеток во 19 часот во салата на клавирите во битолскиот Завод и музеј ќе го одржи својот традиционален концерт, трет по ред, „Пееме до ѕвездите”, во чест на музичката легенда  Тоше Проески. Средствата од овој ...

Read More »