Don't Miss
Home / Култура / Ќе се одржи “ Битола Шекспир фестивал“

Ќе се одржи “ Битола Шекспир фестивал“

               

На задоволство на љубителите на театарската уметност и почитувачи на делата на големиот Вилијам Шекспир, по двегодишна пауза поради  пандемијата во Битола годинава ќе се  одржи  осмиот  по ред “Битола Шекспир фестивал“, кој оваа година  ќе се одржи под  мотото “Tought is free”

        Фестивалот ќе трае  5 дена, од 25.06 до 30.06.2022г., а на сцената на Народниот театар – Битола, љубителите на театарската уметност  ќе имаат  можност да ги проследат настапите на театрите од Полска, Црна Гора, Албанија, Италија, Бугарија и Македонија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*