Home / Uncategorized / Би Милк лидер во млечната индустрија

Би Милк лидер во млечната индустрија

Млекара АД Битола, како една од водечките компании на домашниот пазар, во 2019 година бележи позитивни резултати во продажбата на неколку категории свои производи и постигнување многубројни успеси во повеќе области, а со тоа ја задржува својата лидерска позиција во млечната индустрија во државата.

Начелото на квалитет е едно од начелата според кои се води компанијата, a оној што ги исполнува барањата и желбите на потрошувачите секогаш е препознаен и прифатен. Бимилк е компанија која, ширејќи го своето портфолио, докажува дека ги слуша барањата на своите потрошувачи. Сето тоа во огромна мера позитивно се одрази на продажбата во сите сегменти каде што имаше иновации, па така, компанијата во 2019 година успеа да ја зголеми продажбата на јогурт за 9,1 %, продажбата на кисело млеко порасна за 17,8 %, додека, пак, кај продажбата на млеко се бележи раст од 7 % во споредба со минатата година.

Во годината што изминува, покрај растот во продажбата на домашниот пазар, Бимилк бележи позитивен растечки тренд и во извозот на своите производи во регионот, особено во Косово и во Црна Гора. Продуктите на Бимилк, кои беа најбарани кај нашите соседи, беа кисело-млечните производи и чоколадното млеко.

Водејќи се од начелото на иновативност, Бимилк го прошири своето портфолио со лансирање неколку нови производи, како што се: Битолски екстра јогурт со поинтензивен киселкав вкус, Битолско млеко со две нови маслености 1,5 % и 3,5 %, Флерт Кафица со 3 вкуса: макијато, капучино и еспресо, како и чоколадното млеко Моја Кравица со вкус на јагода. На овој начин, Бимилк го зголеми изборот на млечни производи на пазарот, а со тоа продолжи и со задоволување на вкусовите на уште поширок круг потрошувачи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*