Don't Miss
Home / Uncategorized / Денес Грција гласа за ратификација на Преспанскиот договор

Денес Грција гласа за ратификација на Преспанскиот договор

Грчкиот  парламент денеска ќе гласа за ратификување на договорот од Преспа. Расправата почна во средата, а гласањето кое требаше да се одржи вчера, беше одложено за денеска за да се остави повеќе време за дебата.

Ратификацијата на договорот, според последната најава, би требало да се одржи во 14.30 часот по локално време.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*