Home / Вести / Екипи на “Водовод“ Битола со цистерни за снабдување со вода за пиење и гаснење пожари во Нагоричани

Екипи на “Водовод“ Битола со цистерни за снабдување со вода за пиење и гаснење пожари во Нагоричани

                  

          Во гаснењето на пожарите во државата се вклучија и екипи на ЈКП “ Водовод “ Битола.

          Ова јавно претпријатие покрај во гаснењето на пожарите во Нагоричани се вклучи и со цистерна за снабдување на населението со вода за пиење.

          Оваа цистерна ЈКП “ Воодвод “ ја доби неодамна во рамките на прекуграничниот проект на Пелагонискиот плански регион  и Министертвото за локална самоуправа со соседна Грција.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*