Home / Uncategorized / Иванов:Законот за јазиците на го потпишувам

Иванов:Законот за јазиците на го потпишувам

Претседателот Ѓорѓе Иванов соопшти дека нема да го потпише указот за Законот за употреба на јазиците, за кој вели дека е противуставен.

-Донесуваме неправеден закон со кој се фаворизира албанскиот јазик. Затоа, поради противуставноста на овој закон донесов одлука да не го потпишувам указот за Законот за употребата на јазицијте. Го информирав Собранието дека нема да го потпишам овој закон и поднесов забелешки за истиот. Ги повикувам пратениците да ги разгледаат забелешките, рече Иванов.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*