Don't Miss
Home / Вести / Концерт на Дино Имери за денот на Европа во Битола

Концерт на Дино Имери за денот на Европа во Битола

           

Во организација на културниот – информативен центар – Битола, а со поддршка на  Општина Битола,  по повод 9 Мај  „ Денот на Европа“  свечен концерт ќе одржи  Дино Имери,

Концертот ќе се одржи  во концертната сала на Офицерскиот дом во Битола.

 Овој настан е дел од програмата за одбележување на „Денот на Европа“ на Општина Битола и  е прв пијано концерт на концертниот клавир „Bösendorfer“  по пренесувањето во   Офицерскиот дом и воедно промоција на концертната сала во истиот. 

            На концертот Дино Имериќе се претстави со  дела на Ф. Шопен, Ф. Лист, А. Џамбазов, Д. Имери, М. Завков, С.Н. Ѓумар.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*