Home / Вести / Кондовски на средба со членовите на Ротари клубот Битола

Кондовски на средба со членовите на Ротари клубот Битола

           

Кандидатот на СДСМ за градоначалник на општина Битола, Христо Кондовски, синоќа оствари средба со членовите на Ротари Клубот Битола, каде и самиот членува како истакнат бизнисмен и професионалец во својата заедница.

          -Големата ротаријанска идеја не обединува во обврската за континуиран придонес во заедницата. Посебна чест и задоволство ми е што вечерва, лично од моите Ротаријанци, можев да ja почуствувам нивната безрезервна поддршка, заеднички согласувајќи се дека придонесот сега максимално треба да биде насочен кон ефикасно и ефективно менаџирање на општина Битола.“-рече Кондовски.

         Преку Ротари клубот Битола досега сме реализирале многубројни активности за поддршка на различни категории граѓани и институции, посочи Кондовски.

            -Заеднички утврдивме дека тоа треба да продолжи во уште поголема мера. Наша водилка и натаму останува визијата на Ротари Интернационал како меѓународна организација која работи за доброто на човештвото, поврзувајќи ги елитните професионални лидери во светот, кои своите професионални вештини, знаења и материјални средства, преку застапување на високи етички стандарди, ги посветуваат на придонес во заедницата , порача тој.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*