Home / Вести / Наместо купувачи, кучиња врие пред дуќаните во Битола

Наместо купувачи, кучиња врие пред дуќаните во Битола

        Поради пандемијата од Ковид 19 во изминатата година голем број мали трговци и сопственици на дукани им ставија катанец на  своите дуќани.

         Во Битола, особено во Новиот градски пазар наместо потрошувачите да чекаат пред дуканите, тоа го прават кучињата.

        Сликата која ја забележавме денеска навистина е непријатна.

        Пред голем број дуќани во Новиот градски пазар во Нова Битола лежат  голем број кучиња скитници.

        Сопствениците на дуќаните  реагираат, но засега никој не може да ги одвикне кучињата скитници да лежат шред дуќаните.

        На ваквата состојба реагираат и од Градскиот пазар кои никако не можат да се справат со кучињата скитници, кои не само што ги плашат купувачите, туку оставаат измет каде што ќе стигнат.

-Поради короната во голема мера се намали бројот на купувачите. Но и тие малубројни купувачи кои го посетуваат пазарот да купат нешто од кучињата скитници  се плашат да влезат во дуканите , бидејќи пред вратите  лежат голем број кучиња, реагираат сопствениците на дуканите во Битола.

Инаку во последно време Битола врие од кучиња скитници, за кои веќе подолго време никој  не се грижи и оставени се на милост и немилост.

        Тоа што е најлошо од кучињата скитници во изминатиот период настрадаа и неколку битолчани кои беа искасани. Но и тоа не беше доволен аларм градските власти да се справат со кучињата скитници.

                Наместо купувачи, кучиња врие пред дуќаните  во Битола

        Поради пандемијата од Ковид 19 во изминатата година голем број мали трговци и сопственици на дукани им ставија катанец на  своите дуќани.

         Во Битола, особено во Новиот градски пазар наместо потрошувачите да чекаат пред дуканите, тоа го прават кучињата.

        Сликата која ја забележавме денеска навистина е непријатна.

        Пред голем број дуќани во Новиот градски пазар во Нова Битола лежат  голем број кучиња скитници.

        Сопствениците на дуќаните  реагираат, но засега никој не може да ги одвикне кучињата скитници да лежат шред дуќаните.

        На ваквата состојба реагираат и од Градскиот пазар кои никако не можат да се справат со кучињата скитници, кои не само што ги плашат купувачите, туку оставаат измет каде што ќе стигнат.

-Поради короната во голема мера се намали бројот на купувачите. Но и тие малубројни купувачи кои го посетуваат пазарот да купат нешто од кучињата скитници  се плашат да влезат во дуканите , бидејќи пред вратите  лежат голем број кучиња, реагираат сопствениците на дуканите во Битола.

Инаку во последно време Битола врие од кучиња скитници, за кои веќе подолго време никој  не се грижи и оставени се на милост и немилост.

        Тоа што е најлошо од кучињата скитници во изминатиот период настрадаа и неколку битолчани кои беа искасани. Но и тоа не беше доволен аларм градските власти да се справат со кучињата скитници.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*