Home / Економија / Нема да се промени старосната граница за пензија во Македонија

Нема да се промени старосната граница за пензија во Македонија

Нема да се промени старосната граница на вработените за заминување во пензија.

Ова го истакна денеска министерот за финансии Кирил Миновски одговарајќи на новинарско прашање, додавајќи дека не се размислува и за промена на процентот на социјалните придонеси.

Според законските прописи во Република Македонија, во пензија се оди на 64 години за мажи и 62 години за жени.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*