Don't Miss
Home / Вести / Нов мандат на Талат Џафери

Нов мандат на Талат Џафери

Талат Џафери кој претседаваше и со претходниот состав на Собранието, попладнево повторно беше избран за претседател на Собранието.

„За“ неговиот избор гласаа 62 пратеници, а „против“ гласаа 43 пратеници. Изборот на Џафери беше дочекан со аплауз од власта, а опозицијата ја напушти седницата.

Гласањето за него избор го водеше Горан Мисовски, по што Џафери даде свечена изјава.

Тој им се заблагодари и на тие што гласале за неговиот избор, но и тие кои биле против неговит избор и рече дека ќе биде претседател на сите пратеници.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*