Don't Miss
Home / Uncategorized / Падна првата оставка во Кабинетот на Заев

Падна првата оставка во Кабинетот на Заев

Министерот за правда Билен Саљији вечерва си поднесе оставка поради одлуката на јавниот обвинител да го преквалификува обвинението за малиот Алмир.

-Во овие моменти чувствувам дека довербата е разнишана поради одлуката јавниот обвинител да го преквалификува обвинението за малиот Алмир. Оваа контраверзна одлука беше оспорена и од четворицата јавни обвинители. Јас како прв човек на Министерството за правда чувствувам да поднесам оставка, изјави Саљији.

Тој се заблагодари на вработените во министерството, на партијата од која доаѓа, како и на премиерот за укажаната доверба.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*