Home / Вести / Почина претседателот на битолските пензионери Томе Димитровски

Почина претседателот на битолските пензионери Томе Димитровски

       

        Поради компликации од Ковид 19 почина претседателот на пензионерите на Битола, Томе Димитровски.

        Томе Димитровски почина на 72 годишна возраст,  утринава на Скопските клиники, каде од вчера бил хоспитализарн.

Томе Димитровски  долги години беше директор на Агенцијата за вработување во Битола.

Тој беше познат битолски спортист и еден до златната генерација фудбалери на Пелистер.

 За претседател на Здужението на пензионери  Томе Думитровски беше избран во 2018 година и целиот период од својот мандат, особено по појавата на пандемијата го посвети на справувањето со последиците од корнавирусот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*