Home / Градска хроника / Почна реконструкцијата на улицата “ Наум Наумовски – Борче “

Почна реконструкцијата на улицата “ Наум Наумовски – Борче “

Денеска почнаа реконструктивните и градежните зафати на  на улицата „Наум Наумовски Борче“.

Улицата се реконструира во должина од 373 метри, а истата е дел од проектот за „Реконструкција, рехабилитација и изградба на 23 улици“, кој општина Битола го реализира оваа градежна сезона.

Од овој проект, активностите се завршени на 11 улици, а на 4 улици се во тек.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*