Home / Вести / СДСМ доби министер, но остана без пратеник од Битола

СДСМ доби министер, но остана без пратеник од Битола

        По изборот на сега веќе екс пратеничката Бисера Костадиновска –Стојчевска за министерка з акултура, владеачката партија во Битола остана без пратеник  од СДСМ.

        Така сега опозиционата партија на ВМРО ДПМНЕ од Битола од своите редови има двајца пратеници: Силвана Ангелевска и д-р Олга Лозановска, додека СДСМ остана без ниту еден пратеник, бидејки следната на листата за пратеничка  од СДСМ, Марија Кочовска  е од Демир Хисар.

 Ова е своевиден раритет на македонската политичка сцена  владеачката партија да нема ни еден пратеник од Битола, а опозицијата дури двајца.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*