Home / Tag Archives: асфалт

Tag Archives: асфалт

Конечно асфалт во Долно Оризари

Пет улици во населеното место Долно Оризари, за прв пат добија  асфалт, со што калливите улици, стануваат минато за жителите на оваа населба. Со средства од Општина Битола, најпрво беа променети водоводните приклучоци кон градската водоводна мрежа, по што следуваше ...

Read More »

Асфалт од Скочивир до Коњарка

По завршувањето на подготвителните активности на теренот , механизацијата на ЈП Македонија Пат започна со активностите за асфалтирање на патниот правец од с.Скочивир до река Коњарка (Излетничко место на река Коњарка ) во должина од 3 км .Станува збор за ...

Read More »

Нов асфалт на влезот за Битола од Прилеп

Од утре ќе почнат активностите за асфалтирање на патот од кај клучката кај Крклино до бензиската пумпа Ќ “Лук оил“ Од Одделението за комунални дејности и уредување на градежното земјиште во Општина Битола информираат дека  согласно Програмата за уредување на ...

Read More »

Нов асфалт за улицата Јуриј Гагарин во Козле

Општина Карпош продолжи со редовните градежни активности на своја територија. Во таа насока, денеска започнаа работите со гребење на асфалтната површина на улицата Јуриј Гагарин која се наоѓа во урбаната заедница Пецо Божиновски-Кочо, во населбата Козле. Ќе се реконструираат коловозот ...

Read More »

Реконструкција на улицата “Франце Прешерн“ во Влае

Општина Карпош денеска реконструираше три крака од улицата Франце Прешерн во урбаната заедница Влае 1, во должина од 420 метри и широчина од четири метри. Според проектната документација на Секторот за уредување на градежно земјиште и комунални работи од Општина ...

Read More »

Нов асфалтен пат за селото Лавци

Жителите на битолското револуционерно село Лавци во Битола. денеска добија нов асфалтен пат. Патот, кој денеска свечено во употреба го пуштија министерот за информатичко општество и администрација, Иво Ивановски и градоначалникот на Битола д-р Владимир Талески е во должина од ...

Read More »

Последни активности пред асфалтирање на патот Брод-Гнеотино

Забрзано се работи на подготвување на теренот за асфалтирање на локалниот патен правец Брод-Гнеотино во должина од 3 километри. -Се прават последните подготовки пред да се асфалтира 3 километарскиот пат Гнеотино-Брод во должина од 3 км.Градежната механизација го рамни,тамнпонира и ...

Read More »

Битолското село Драгош со нов асфалт

Во битолското село Драгош се направи санирање на патната инфраструктура, поврзување на патот од селото и негово поврзување со главниот пат во должина од 1700 метри, а ќе следува и корекција на селските патишта. -Со патот во Драгош се заокружува ...

Read More »