Home / Tag Archives: азил

Tag Archives: азил

Груевски се корзира во Будимпешта

Поранешниот премиер Никола Груевски, кој побегна од земјава и доби азил во Унгарија, денеска бил снимен во еден ресторан во центарот на Будумпешта. При обид на унгарските новинари да добијат одговор од него за начинот на кој побегнал од Македонија, ...

Read More »

САД: Груевски мора да ја одлежи казната затвор

Соединетите Американски Држави веруваат дека поранешниот македонски премиер, Никола Груевски, кој бара политички азил во Унгарија треба го отслужи својот затворски мандат дома. „По темелен и транспарентен правен процес, Никола Груевски беше осуден од македонските судови за злоупотреба на службената ...

Read More »