Don't Miss
Home / Tag Archives: бебиња

Tag Archives: бебиња

Родени три машки бебиња во Битолa

Првиот ден во Новата 2019 година во Битола  се родија  три машки бебиња. Првото бебе се роди 20 минути по полноќ. Среќната мајка е Александра Максимовска од Битола, која на свет донесе  машко бебе, тешко  3.255 грама, а долго  49 ...

Read More »

Три новородени бебиња во Плодност

Првиот ден во Новата 2018 година донесе голема радост во Болница „Плодност“, затоа што годината започна со доаѓање на свет на три новороденчиња. Првото бебе во Болница „Плодност“, породено во 9.54 часот во Новата 2018 е женско, второто е машко ...

Read More »

Родени шест бебиња во Битола

Новата  2015 година Битола ја дочека со шест  нови жители. Првиот ден  во Новата година  на Гинеколошкото одделение во Клиничката болница се родија 4 новороденчиња, а првото бебе  кое се роди  веднаш по полноќ е женско, што значи дека годината ...

Read More »

Измамничка брачна двојка од САД се луксузира(ше) во Битола

Приказната е навистина несекојдневна и невообичаена. Додека битолските туристички работници тријат раце поради добрата летна туристичка сезона и големата посета на наши иселеници од европските и прекуокеанските земји во Битола, неколку битолски хотелиери ова лето долго ќе го паметат, а ...

Read More »

Во Битола повеќе умираат, отколку што се раѓаат деца

Податоците од второто тромесечие за наталитетот во Битола според податоците на Државниот завод за статистика се алармантни. Имено, според овие потадоци бројот на умрените деца во Битола е поголем, отколку бројот на новородените живи бебиња. Според овие податоци во второто ...

Read More »