Don't Miss
Home / Tag Archives: блока

Tag Archives: блока

Неактивни трите блока на РЕК „Битола“

Трите блока на термоелектраната РЕК „Битола“ од денеска не се во функција и не произведуваат струја. Еден од блоковите е во ладна резерва, вториот не работи поради ремонтот кој се изведува врз него, а третиот престана да работи откако и ...

Read More »

Еден од двата блока на РЕК „Битола“ приклучен на мрежата

Еден од двата енергетски блока на РЕК„Битола“, по краткиот вчерашен застој, денес е приклучен на мрежа и работи согласно потребите од електрична енергија на тарифните потрошувачи во земјата, на другиот енергетски блок активностите за пуштање во производство се во завршна ...

Read More »

ЕЛЕМ: Исклучени два блока на РЕК “Битола“

Поради регистрирани технички отстапувања од номиналните параметри во работењето и проработување на заштитните системи , во текот на денешниот ден два енергетски блока на РЕК„Битола” се исклучени од ЕЕС. -По извршените проверки на постројките, во тек се операции за пуштање ...

Read More »