Home / Tag Archives: чаршија

Tag Archives: чаршија

Унифицирање на чаршиите

Новата Влада ќе го продолжи проектот за унифицирање на старата скопска чаршија со кој излозите од автентичниот дел на градот добиваат ист изглед, и покрај реакциите од јавноста да не се менува оргиниралноста на архитектурата. Но проектот ќе се прошири ...

Read More »

Левица ќе ја оживува старата битолска чаршија

Локалниот огранок на Левица Битола,односно кандидатите за советници на Општина Битола денеска ја посетија Старата битолска чаршија и пазарот во Битола. Велат дека како работничка партија од особено значење за нив се условите во кои работат пазарџиите и занаетчиите и ...

Read More »

Валентин Груевски: Ќе ја оживееме Старата битолска чаршија

Носителот на советничката листа на СДСМ и Коалицијата Валентин Груевски денеска изјави  дека една од карактеристиките на 12 годишното владеење на ВМРО-ДПМНЕ во Битола е уништувањето на Битолската чаршија. -Никогаш повеќе немало затворени катанци, никогаш повеќе спуштени кепенци и натписи ...

Read More »

Свечено отворен “Локум фест”

Синоќа, во Битола, во рамки на најдолгото и најбогато со културни настани Битолско културно лето “Битфест 2015” започна деветтото издание на “Локум фест” традиционална манифестација што се одржува во Битола во организација Центарот за културна деконтаминација.   „Локум фест” во ...

Read More »

“Локум фест“ ја заживува Старата битолска чаршија

Утревечер во Битола, во рамки на најдолгото и најбогато со културни настани Битолско културно лето “Битфест 2015“ ќе се одржи деветтото издание на “Локум фест“ традиционална манифестација Што се одржува во Битола во организација Центарот за културна деконтаминација. „Локум фест” ...

Read More »