Home / Tag Archives: чист воздух

Tag Archives: чист воздух

Сорос ќе го “чисти” воздухот во Битола со над 20 илјади долари

Фондацијата “Отворено општество” на чие чело е Владимир Милчин го почести Здружението за чист воздух во Битола “ За нас се работи” со 20 илајди и 560 уса долари.   Овие средства ги доби Здужението “За нас се работи” од ...

Read More »

Низа активности најавија од Здружението “За нас се работи“

Здружението “За нас се работи“ денеска на прес-конференција информираа за следните активности кои планираат да ги реализираат овој месец. За утре, кога во Македонија се одржува акцијата “Ден на дрвото“ од Здружението за чист воздух најавија крводарителска акција која ќе ...

Read More »

Координативно тело за чист воздух во Битола

В понеделник, на  седница на Советот на Општина Битола, на Дневен ред ќе се најде иницијативата на Иницијативниот одбор “Сакаме чист воздух во Битола“. Комисијата за екологија, според извори на порталот на Битолски весник го прифатил предлогот, Советот на Општината, ...

Read More »

Иницијативниот одбор ја претстави платформата на иницијативата за чист воздух во Битола

Иницијативниот одбор “Сакаме чист воздух во Битола“ денеска на прес- конференција во просторот на Интимен театар ја претстави својата платформа за реализацијата на иницијативата за чист воздух во Битола. На прес- конференцијата беше речено дека во Иницијативниот одбор членови се ...

Read More »

Над 10.000 битолчани со поддршка за акцијата “ Сакаме чист воздух во Битола “

Акцијата за почиста Битола, која веќе неколку дена се води на “ Фејсбук“,  “ Сакаме чист воздух во Битола “ од ден на ден добива се поголема поддршка. Досега, оваа акција ја поддржаа над 10.000 битолчани, а голем е бројот ...

Read More »

Битолчани и преку петиција бараат чист воздух

После огромната поддршка на “Фејсбук” групата со наслов “Битола сака чист воздух” која брои над 7 илјади поддржувачи, битолчани масовно се потпишуваат и на он лајн петицијата која е отворена за таа намена. – Повод за формирањето на истата, се ...

Read More »