Don't Miss
Home / Uncategorized / Сорос ќе го “чисти” воздухот во Битола со над 20 илјади долари

Сорос ќе го “чисти” воздухот во Битола со над 20 илјади долари

Фондацијата “Отворено општество” на чие чело е Владимир Милчин го почести Здружението за чист воздух во Битола “ За нас се работи” со 20 илајди и 560 уса долари.

soros 4

soros 5

 

foto 2

foto 7

Овие средства ги доби Здужението “За нас се работи” од фондацијата на Сорос и УСАИД .

Инаку, Здружението кое што цело време се декларира дека е непартиско и граѓанско за овие неповратни средства конкурирало уште во септември минатата година кога не беше формирано.

Со добивањето на овие средства кои што само членовите на Здружението знаат за што ќе ги искористат се потврдија шпекулациите во битолската јавност дека зад иницијативата за формирање на вакво Здружение стоеше Сорос на чие чело е лустрираниот директор  Владимир Милчин.

Избраните проекти од Сорос ќе бидат спроведени во период од 12 до 18 месеци.

 

Б.В.
.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*