Home / Tag Archives: Даме Груев

Tag Archives: Даме Груев

МЗ Даме Груев приоритет на новата локална власт

Денеска се наоѓаме на ул. „Даме Груев“која е само уште една потврда за недомаќинското работење на ДПМНЕ. Цели 3 мандати, Талески воопшто не водеше сметка за ниту една споредна улица, а и оние главните, на кои нешто се работеше, веќе ...

Read More »

Свечена академија по повод 110-годишнината од смртта на Дамјан Груев

Во големата сала на Центарот за култура – Битола  се одржа свечена академија, по повод 110-годишнината од смртта на македонскиот револуционер Дамјан Груев. На академијата, која ја организира Здружението на граѓани за заштита на ликот и делото на Дамјан Груев, ...

Read More »

Чествување пред споменикот на Даме Груев

Со полагање букети свежо цвеќе, пред споменикот на македонскиот револуционер Даме Груев во дворот на Заводот и музеј- Битолa, денеска,  беше одбележан големиот празник нa мaкедонската револуционерна борба, 23 Октомври. Пред споменикот на Даме Груев, букети свежо цвеќе, положија, градоначалникот ...

Read More »