Don't Miss
Home / Tag Archives: Филип Петровски

Tag Archives: Филип Петровски

Бугарски Фокус: Раководството на ВМРО ДПМНЕ со бугарски пасоши

Филип Петровски, по потекло од Куманово, како што наведува бугарски „Фокус“, е познат како особено близок на семејството Груевски, а веќе успеал да ги снабди своите најблиски со бугарски пасоши. „Таткото на еден од најактивните борци против бугарско-македонските односи, Тихомир ...

Read More »

Филип Петровски “архивиран “ од Архивот

Откако владата денеска на седница го разреши Филип Петровски, досегашниот директор на Државниот архив, на негово место го постави Кирил Петров. На истата владина седница беше разрешен и Лука Кржаловски, директор на Службен весник, а на негово место седнува Мартин Костовски.

Read More »