Home / Tag Archives: Гајре

Tag Archives: Гајре

Талески ја ескивира комеморацијата битката за Битола

На денешната комеморација на француските гробиштан а изненадување на организаторите како и присутните  не се појави градоначалникот на Битола, Владимир Талески. Тоа што е интересно  е дека денеска на  комеморацијата, по повод 100 години од Битката за Битола не присуствуваше ...

Read More »

Чествување за бранителите

Со полагање букети свежи цвекиња на спомен обележјата, како и споменикот “Ангел” во  паркот, кај Градскиот часовник, како и одржување на традиционалниот фудбалски турнир, беше одбележана 16 годишнината од трагичната смрт на  петтемина припадници на АРМ, кои  на 5 јуни  ...

Read More »