Home / Tag Archives: Германија

Tag Archives: Германија

Заменикот амбасадор на Германија во посета на Битола

Во прва работна посета на Општина Битола престојуваше заменик амбасадорот на Сојузна Република Германија во земјава, Ото Граф, при тоа остварувајќи средба со градоначалничката Наташа Петровска.На средбата, градоначалничката Петровска го запозна вискиот претставник на германската абасада со големиот број проекти ...

Read More »

Германија ги отвора вратите за работници од Балканот

Германската влада го усвои нацрт-законот за ангажирање квалификувана работна сила надвор од земјите на Европската Унија бидејќи се соочува со проблем на стареењето на населението. Новиот закон предвидува граѓаните на земјите што не се членки на ЕУ, а имаат квалификации ...

Read More »

Кежаровски една година во Германија

Новинарот Томислав Кежаровски кој една година беше во притвор, и преку чија состојба тогашната опозиција ја водеше битката со власта и пред меѓународна заедница, замина во Германија, Тој замина за Германија со едногодишна стипендија која му беше доделена од Германската ...

Read More »

Чествување на Француските гробишта за жртвите од Првата светска војна

Со положувањето венци и букети цвеќе на споменикот на француските гробишта во Битола, во присуство на амбасадорите на Франција и Германија, Лорен Оер и Кристина Алтхаузер, министерот за одбрана на Република Македонија, Зоран Јолевски и голем број делегации, беше одбележана ...

Read More »

Германската амбасадорка во посета на Битола

Денеска, во прва официјална посета на Битола, беше новата амбасадорка на Германија во Република Македонија, Кристине Алтхаузер. Амбасадорката оствари средба со градоначалникот на Битола, д-р Владимир Талески. На средбата стана збор за соработката помеѓу Германија и Битола, притоа посебно беше ...

Read More »

Нема обдукција, ќе се чекаат резултатите од лабараторијата во Германија

Обдукција на телото на починатиот британски државјанин нема да се прави се додека не стигнат резултатите од мострите од крв и ткиво, кои веќе се испратени во референтна лабораторија во Германија. Според последните информации, анализите од Германија треба да стигнат ...

Read More »