Home / Uncategorized / Кежаровски една година во Германија

Кежаровски една година во Германија

Новинарот Томислав Кежаровски кој една година беше во притвор, и преку чија состојба тогашната опозиција ја водеше битката со власта и пред меѓународна заедница, замина во Германија,

Тој замина за Германија со едногодишна стипендија која му беше доделена од Германската амбасада во Скопје.

-Животот повторно не раздели. Но, овој пат за добро. Ќе се врати помудар, посилен…! Среќен пат најдраг наш, напиша на Фејсбук неговата сопруга.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*