Don't Miss
Home / Tag Archives: gradot

Tag Archives: gradot

Монтирани автомати за кафе и освежување на постојките

                           Конечно една добра идеја за функционирањето на автобуските  постојки.            Деновиве во Битола, на неколку  автобуски постојки во градот беа поставени автомати за купување на освежителни пијалоци и кафемати.           Со монтирањето на овие автомати  се смени сликата ...

Read More »

Партерно уредување пред Гроздот

Продолжува уредувањето на тротоарите во градот со бехатон плочки. По обезбедувањето на безбедни тротоари за учениците од ОУ „Св. Климент Охридски“, пешачката патека пред зградите кај „Гроздот“ ќе добие ново партерно уредување. На површина од околу 500 метри квадратни, започна ...

Read More »

Нискоградба ја чисти Битола од високите снежни наноси

По интензивните врнежи од снег во Битола, кои започнаа синоќа, екипите задолжени за расчистување на снегот од улиците и тротоарите постојано се на терен. Посолувањето на улиците од страна на екипите на КЈП „Нискоградба“ беше изведено штом започнаа врнежите од ...

Read More »

Битола доби мајка на градот

Иако засега тоа се неофицијални информации сепак според сите пристигнати резултати речиси е сигурно дека Наташа Петровска победи во првиот круг и дека Битола по  12 годишното владеење на Валдимир Талески доби мајка на градот.

Read More »

Секој дел од Битола е тажна приказна

Секој дел од градот со своја тажна приказна. Секоја населба со слични инфраструктурни проблеми, а жителите бесни и прелажани прашуваат кога вистински ќе ги осетат благодетите од 21 век- да живеат во град со пристојни улици по кои нема да ...

Read More »

Општествена (не)одговорност

Во времето на т.н. самоуправен социјализам многумина тоа го нарекуваа општествена грижа. Иако кога станува збор за мене  јас имам најмалку причини да тагувам по социјализмот, кој  во сите години на новинарската професија воопшто не ме галеше, сепак не можам, ...

Read More »