Don't Miss
Home / Tag Archives: граѓанска

Tag Archives: граѓанска

„Будење Битола“ поднесе потписи до Советот за распишување на референдум

Учесниците од граѓанската иницијатива „Будење Битола“, покрената поради нацрт стратегијата на Владата за мигранти и бегалци денес до општината достави потписи од граѓани за распишување на референдум. -Согласно член 3 став 3 од Законот за референдум и други облици за ...

Read More »

Битолчани сакаат чист воздух

Последните неколку смртни случаи на познати млади битолчани, како и алармантните податоци за зголемувањето на малигните заболувања во Битола, беше повод во градот под Пелистер, за кој долго време се смета(ше) дека дише (нај)чист воздух во државата, деновиве, на социјалните ...

Read More »